שינה לא איכותית.. האם זה מולד?

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

25/09/2019 | 01:00 | מאת: רונית

שלום אני בת 34 ומאז הילדות השינה שלי היתה לא איכותית והיית מאוד עייפה. בבדיקת שינה נמצא שיש יותר מידי התעוררויות,אין מספיק שינה עמוקה וגם ב REM יצא לא תקין.. ולמעשה אין טיפול כי אין גורם שמצאו שגורם לזה. האם שינה לא איכותית זה משהו מולד? או שלרוב אם לא מוצאים משהו פיזיולוגי אז משייכים את זה לתחום הנפשי ואומרים שזה על רקע נפשי? ומדוע יש אנשים שעוברים משברים נפשיים קשים ואפילו יש להם הפרעות נפשיות קשות, והשינה שלהם נחשבת איכותית וטובה? וכאלו שאצלם זה ישר משפיע? תודה מראש

שלום לך, שינה לא איכותית לרוב נובעת או מהתעוררויות מרובות או יקיצות (שאלו התעוררויות קצרות ביותר) מרובות. לא תמיד ,אכן , ניתן לדעת את הסיבה אך זה לא מולד. ניתן לטפל סימפטומטית לאחר בירור גם נפשי שאין סיבה בה צריך לטפל ,לשינה ה"לא איכותית". שנה טובה. ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות