קשיי הירדמות מתמשכים מזה שנים שהחמירו

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

28/07/2019 | 20:53 | מאת: אודי

אני גבר בן 65 עובד סדיר .מזה זמן רב אני סובל מקשיי הירדמות. למעשה אני נרדם כשעתיים אחרי לכתי לישון ואני נצרך להשלים את שנתי בשעת שינה בבוקר אחרי ההתעוררות בשעה 7 לערך. לאחרונה חלה הרעה באיכות השינה שלי דבר שמקשה עלי את סדר יומי. במקרים חריגים אני משתמש באמביאן 12.5 מ"ג אך איני רוצה להשתמש בו ברציפות. שימוש ב אמביאן 6.25 מ"ג כמעט ולא עזר לי. אשמח לשמוע על דרכי אבחנה וטיפול המתאימות לי

שלום, שני המפתחות העיקריים מתוך כללים שלמים של התנהגות שינה הם לא להמתין לשינה שתבוא בהיותך במיטה, ולא להשלים שעות שינה אלא להגביל שהות במיטה ל7 שעות בלילה. הטיפול האופטמלי לטיפול בנדודי שינה הוא טיפול התנהגותי קוגיטיבי מכוון לנדודי שינה. כדאי לבדוק ברשת פסיכולוגים /פסיכיאטרים/רופאי משפחה שמטפלים בשיטה זו. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות