כדורי שינה בריאים ולא ממכרים

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

27/02/2019 | 19:34 | מאת: ברוך

שלום. השאלה אולי תהיה קצת מרגיזה כי ייתכן והיא תעמיד את הרופא המשיב בין הפטיש לסדן, אך היא נשאלת כתוצאה מתסכול עמוק וצער רב כתוצאה מחוסר שינה כרוני. אלו כדורי שינה עם מרשם או ללא מרשם ניתן לקחת כדי להגיע לשינה טובה ויחד עם זאת אינם גורמים לסיכון כלשהו או להתמכרות? תודה

לצערי כל תרופות השינה הייעודיות מביאות לפיתוח סבילות כלומר צריך להעלות מנון על מנת להשיג אותו אפקט. התרופות מהדור החדש (זופיקלון, זולפידם זאלפלון)"עושות" זאת לעט יותר. סיכון ? יש גם בסוכרזית. ובטח בתרופות ובטח בתרופות שינה בעיקר או יותר בגיל המבוגר. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות