קושי בהירדמות והפרעה בשינה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

10/11/2018 | 17:32 | מאת: דן

שלום וברכה! שמי דן ואני בן 43, בריא בדרך כלל. ראשית עלי לציין כי יש לי נתונים פיזיים לא שגרתיים: אני 2.00 מ' גובה ושוקל כ- 125 ק"ג. עד לא מזמן לא היו לי בעיות שינה בכלל, והייתי ישן די טוב בלילה, ואף שנ"צ לפעמים. החל מלפני כחודשיים בערך אני סובל מחרדות עקב מצב כלכלי מורכב. הביטוי המרכזי של החרדות הללו מבחינת שינה הוא קושי רב בהירדמות בלילה ושינה לא רציפה ומספקת. התייעצתי עם רופא המשפחה והוא נתן לי מרשם לכדורי לוריואן (Lorivan), בתחילה כדור אחד לפני השינה. הכדור לא ממש עזר לי להירדם מהר יותר. חזרתי לרופא המשפחה, והוא העלה את המינון לשני כדורים ולפני כשבועיים גם לשלושה כדורים לפני השינה. כאמור, אני בחור גדול, ולא יודע כמה השפעה יש באמת לכדורים עלי. גם עם הכדורים אני מאוד מתקשה להירדם, ומתעורר בבוקר מאוד עייף ומרגיש ההיפך מרעננות. במקצועי אני מורה בתיכון, וגם מלמד באקסטרני אחה"צ פעמיים בשבוע, כך שאת יכולה להבין כמה העייפות מקשה על התפקוד שלי. אני פונה אלייך מתוך מצוקה אמיתית! אני מרגיש שאני חייב פתרון מחד, ומאידך אני לא רוצה להפוך למכור לכדורי שינה. מה עושים?!

שלום דן, אבחנת טוב את עצמך וקישרת בין קשיי השינה למצב הסטרס שמביא לחרדה בו אתה נמצא. הצעתי לך היא לא להמשיך ולהעלות את מנון הלוריבאן (שיתכן וזה מה שידרש....כי ישנו גם פיתוח סבילות לכדור) אלא לפנות לפסיכיאטר ולהתייעץ עמו באשר לאפשרויות לטיפול בסטרס אם באופן תרופתי ואם בטיפול פסיכותראפי כזה או אחר ואם בשילוב. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות