צוואר עבה והשפעה על הנשימה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

09/07/2018 | 14:58 | מאת: מנחם

שלום בשנות הארבעים האם צוואר עבה זה משהו מולד או תלוי בעוד גורמים? יש לי מבנה כזה גם כשהייתי יותר רזה (לא יכולתי לסגור את הכפתור העליון בחולצה). ומה ההשפעה של צוואר עבה על נשימה בכלל ועל נחירות ודום נשימה בשינה בפרט? והאם יש משהו לעשות בקשר לזה? תודה

שלום רב, ל"צוואר עבה" ללא ספק ישנם מרכיבים גנטיים אך עודף משקל למשל עלול לעבות אותו יותר. ואכן צוואר שכזה מהווה גורם סיכון להפרעות נשימה בשינה. וכן ישנן דרכים לטפל בהפרעות הנשימה אם ישנן כאלה. בברכה

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות