חוסר בשינה מספקת

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

26/08/2013 | 16:51 | מאת: אסנת

יש לי בעיה שהשינה שלי היא לא מספקת את הגוף שלי. אני מרגישה שלא ישנתי טוב. ז"א שהרבה פעמים כשאני קמה בבוקר אז אני מרגישה עייפה. לפעמים אפילו יותר עייפה ממתי שהלכתי לישון. אני נרדמת מהר, אפילו מהר מאד, בערך נראה לי שאחרי חצי דקה אני נרדמת, רק שהשינה שלי היא לא איכותית. יש לי חוסר בשינה עמוקה או חוסר בשינה שהיא מספקת.. לא יודעת איך קוראים לזה. המצב הזה כבר נמשך הרבה מאד שנים. אני רוצה לציין שלא כל הלילות אני ישנה ככה. מדי פעם יש לי לילה אחד או כמה לילות ברצף שבהם אני ישנה שינה עמוקה/מספקת/מרעננת... אבל הרוב גרוע. 80% מהלילות השינה היא לא טובה. אני גם לא מתעוררת מוקדם, אלא בשעות בוקר רגילות כגון 7:30 - 8:00, בלי לכוון שעון. ולעיתים אף יותר. כשאני ישנה טוב אז אני יכולה לישון גם עד 9:00. חוץ מהבעייה של איכות השינה אז אין לי שום בעית שינה אחרת. השינה שלי גם לא מושפעת ממצבי רוח או מחרדות. זה לא משפיע בכלל. אני בדקתי את זה עם עצמי יחסית ללילות אחרים. מה לעשות? שמעתי על מלטונין. האם זה יכול לעזור במקרה שלי? ניסיתי כל מיני טיפות וכדורים טבעיים ולא טיבעיים, אך שום דבר לא משנה את הבעיה הזאת. אני לא יודעת מה זה. יש לך איזה רעיון למה זה ומה הכיוון של פיתרון הבעיה הזאת?

זו סיבה טובה מאוד להגיע למכון שינה ולהבדק. שינה לא מספקת עלולה להגרם כתוצאה מהפרעת שינה במהלך השינה ובעטיה השינה לא תהא מרעננת ללא קשר למשך שעות השינה. שנה טובה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות