נדודי שינה התייעצות

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

04/09/2017 | 20:07 | מאת: שיר

שמי שיר אני בת 27. מגיל קטן השינה היא דבר מאד עדין אצלי.. מעבר לזה שאני לא אדם שישן בכל מצב ובכל מקום- כל ריגוש או לחץ אוטומטית משפיע לי על השינה ולא מאפשר לי להירדם לפעמים גם לילה שלם. זה התחיל בצבא עקב לחצים ומאז נשאר איתי חשוב לציין שזה לא משהו קבוע לפעמים יש חודשים שלמים שהכל בסדר ואז מגיע טריגר ומכאן מתחיל הסבב. בד״כ זה מתחיל עקב לחץ ואז אני נכנסת למעגל של ״מה יהיה אם שוב גם היום לא ארדם״ וכך זה ממשיך עד שזה פשוט מפסיק מעצמו- כלומר הלחץ עצמו כבר לא נובע מהלחץ ההתחלתי אלא מחוסר היכולת להירדם כמו מעגל קסמים. אודה להמלצתך כיצד להתמודד עם הנושא ולפתור את הבעיה

שלום שיר,,את מתארת מצב טבעי שבו מתח הוא מעורר ומביא לנדודי שינה. אצלך המצב קיצוני יותר, ומן הסתם עם השנים, התגבר מאחר ומוחך למד מהעבר להגיב בקיצוניות לכל מצב מתח. מציעה לך לפנות לטיפול התנהגותי קוגנטיבי -סוג של פסיכותראפיה שמבוצעת על ידי פסיכולוגים, פסיכיאטרים ועובדים סוציאלים קליניים. שנה טובה ד"ר מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות