תחושת מחנק וקושי להירדם

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

20/06/2017 | 01:02 | מאת: רועי

שלום בן 40, יש לי עודף משקל, ואני בתהליך של לרדת במשקל. עושה פעילות גופנית ועוד. כבר שנים שאני לא יכול לישון על הגב (גם כשהייתי במשקל הרבה יותר נמוך מהיום), בשכיבה על הגב אני פשוט לא יכול להירדם, כשאני עומד להירדם אני מרגיש שאני נחנק ומיד מסתובב. הבעיה שכיום גם על צד ימים קשה לי, אני מנסה להירדם וכנראה שאיך שאני מתחיל להירדם אני מרגיש מחנק, זה מכריח אותי להסתובב, הדופק פועם חזק, ואני מסתובב לשמאל. רק בצד שמאל אני איכשהו מצליח להירדם. על הגב זה ידוע שיש בעיה (צניחת בסיס לשון וכדו') אבל למה על צד ימין יש לי בעיה להירדם ועל צד שמאל הרבה פחות? שאלתי היא לא במקום בדיקת שינה, אלא ניסיון להבין את הבעיה גם בשינה על הצד, ובדגש בעיה קשה על צד ימין. תודה

מדוע על צד ימין אין בעיה וצד שמאל כן? איני יכולה לאמר בוודאות. יש לי מספר השערות אבל מעניין לראות את תוצאות בדיקת השינה שתעשה. ובוודאי לטפל בהתאם. בברכה ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות