תנוחת השינה והשפעה על דום נשימה בשינה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

09/03/2017 | 03:08 | מאת: ערן

שלום מה מידת ההשפעה של תנוחת השינה על דום נשימה בשינה? הבנתי שבשינה על הגב יש יותר בעיה, כי זה גורם לצניחת בסיס הלשון. אם מדובר במישהו שישן רק על הצד, ובכל זאת יש נחירות ודום נשימה בשינה, האם גם במקרה כזה זה נובע מצניחת בסיס הלשון, או שצניחת בסיס הלשון זה רק בשינה על הגב, ועל הצד זה נובע מסיבות אחרות? והאם לצורת מנח הראש על הכרית, סוג הכרית, המזרן וכדו', יש השפעה על דום נשימה בשינה? יש משהו שגורם למעבר חופשי של אוויר, או לחסימה של אוויר? תודה מראש

אני רואה שקראת את החומר... הסיכון לרוב יהיה יותר בשכיבה על הגב אך לא תמיד כך המצב ובוודאי שבהפרעות הקשות לרוב תבוא לידי ביטוי בכל התנוחות. השאר-בספרים.... חג שמח ד"ר מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות