עודף משקל נחירות ודום נשימה בשינה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

03/03/2017 | 00:51 | מאת: ניר

שלום עד כמה משפיע העודף משקל על הנושא של נחירות ודום נשימה בשינה? ועד כמה משפיעה ירידה במשקל על מניעת נחירות ודום נשימה בשינה? האם גם במקרים של דום נשימה בינוני וקשה? הקשר בין עודף משקל לדום נשימה ונחירות, קשור לסוג חסימה מסויים בלבד? למשל צניחת בסיס הלשון קשורה בכלל לעודף משקל? תודה

אכן , ישנו קשר ישיר בין עודף משקל ונחירות והפרעת נשימה חסימתית בשינה. החדשות הפחות טובות הנן שהפחתה במשקל תשפר אך לא בוודאות תגרום למיגור הבעיה. וכשאנו מדברים על הפרעות נשימה בשינה ברובם הגדול של המקרים אנו מדברים על הפרעות חסימתיות הקשורות לעודף משקל. המקרים האחרים נדירים ביותר. בברכה דר מיכל לוסטיג

07/03/2017 | 01:15 | מאת: ניר

שלום כוונתך שהשמנה עשויה להיות הגורם לדום נשימה חסימתי בצורה בלתי הפיכה? כלומר, שההפחתה במשקל לא תחזיר את המצב לקדמותו אלא נוצר מין נזק בלתי הפיך? מה הסיבה לכך? תודה

באחוזים מסויימים המצב לא חוזר למצב הבסיסי.

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות