דיסקיטיס

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

11/01/2014 | 16:48 | מאת: ורוניקה

שלום רב, לפני כשבוע בתי נפגעה מסגווי( כלי תחבורה חשמלי בעל 2 גלגלים). בתי לא התלוננה על כאבים ולא נראתה פגיעה. לפני 4 ימים היא קבלה מכה בכף רגל ימין ומאז לא נעמדה על 2 רגליה, מספר פעמים הצלחתי לגרום לה לעשות מספק צעדים והיא עשתה זאת על העקבים בלבד. היא מתהלכת על ברכיה ללא בעיה. התלוננה מעט מאוד על כאבים בכף רגל ימין ולא נראה שהיא סובלת מכאב כלשהו, גם על ידי מישוש ואין לה שום הגבלה בתנועה ומאוד פעילה. לא נראת חבלה נפיחות או אודם. כרגע היא מאושפזת לאחר שתוצאות בדיקת הדם הראו כי ה crp הוא 4.27 וממדי דלקת נוספים גבוהים. במיפוי עצמות תחילה נאמר שיש ממצא בכף רגל ימין ולאחר מכן על ידי רופא אחר נאמר שיש לה דיסקיטיס. וציין כי היה לה חום במהלך יום אחד וחלף. שאלתי האם יתכן כי יש לה דיסקיטיס על אף שהיא לא סובלת מכאב ומאוד פעילה גופנית והולכת עם ברכיה?

שלום ורוניקה, קשה מאוד לענות על שאלתך מבלי לבדוק את הילדה. באופן כללי אוכל לומר גי דיסקיטיס הינה דלקת חולפת בדיסק (אחד או יותר) של חוליות עמוד השדרה. הדבר גורם לכאב וכיוון שהילד הקטן אינו מסוגל לבטא כאב, הוא מגן על עצמו בפני הכאב על ידי אי שימוש או שימוש באופן שונה במפרקיו. במקרה זה בגפיים התחתונות. בד"כ דיסקיטיס תקרין על הנעה של מפרקי הירך ותהיה הגבלה בתנועה או רגישות בהנעת מפרקים אלו. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים