עיקוב בצמיחה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

08/01/2014 | 11:23 | מאת: שמרית

שלום גיל, בתי אור בת 4 סובלת מגיל שנתיים מדלקת מפרקים של גיל הילדות. החל ממאי 2013 היא מקבלת מתוטרקסט פעם בשבוע (ע"י זריקה) המצב כרגע טוב והדלקת נסוגה אך קצב הגדילה לה שלה איטי מאוד. ב10 חודשים האחרונים כמעט ולא גבהה והיא כרגע עומדת על אחוזון 25. היא הכי נמוכה בגן. יש לציין שאנו הוריה גובהים יחסית, 1.71 ו1.78 כמו כן היא אינה סובלת מצליאק ואינה רגישה לגלוטן אשמח לשמוע דעתך? והאם צריך לעשות משהו בנידון תודה אמא מודאגת

שמרית שלום, כדאי להעזר בעקומות הגדילה, גם מטיפת חלב כדי לראות האם העקומות נשברו מתחילת המחלה. מחלה פעילה (כלומר דלקת מפרקים פעילה, בעיקר רב מפרקית) יכולה כשלעצמה לגרום לעיכוב בגדילה. דווקא טיפול נוגד דלקת יעיל, יגרום לנסיגה של הדלקת וחזרה לצמיחה. לכן הייתי מברר תחילה עם ראומטולוג הילדים שלך האם המחלה אכן עדיין פעילה (גם אם יש שיפור במצב) והאם יש צורך במתן תרופות נוספות. בנוסף - הייתי שוקל התייעצות גם עם אנדוקרינולוג ילדים. לבסוף - אציין כי גם סטרואידים הניתנים דרך הפה או הוריד, אף במינון נמוך, יכולים לגרום לעיכוב בגדילה. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים