שאלה דואגת

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

02/01/2014 | 21:03 | מאת: הדס

לבתי בת העשר נוצרה פריחה אדמומית לפני כחודש וחצי בפנים לאחר בדקה אצל רופאת העור ונתינת משחההדבר עבר מעט אך התפשט לכיוון כף היד והאצבעות היא עייפה וחלשה לאחרונה(ילדה אנרגטית מאוד). היום חזרנו אל הרופאה ושלחה אותנו לראומטולוג לאיבחון נוסף אני מודאגת מאוד מדובר בילדה רזה שאינה אוכלת טוב מה דעתך?

שלום הדס, אני מבין את דאגתך אולם לפגישה עם רופא כולל תשאול מלא של המקרה, בדיקה גופנית הסתכלות בתוצאות המעבדה וההדמיה אם יש הם הדרך הנכונה ולכך אין תחליף. גם לא דרך פורום זה או אחרים. באופן כללי אוכל לומר כי במידה ועולה חשד סביר למחלה ראומטית (ולא רק לשלילה של מחלה), כדאי להגיע אל הראומטולוג כבר עם בדיקות דם מלאות המכוונות למחלה בה חושד הרופא. אציין גם כי אתרי האינטרנט מלאים במידע רפואי, בחלקו מוטעה או לא ברור וגורמים לעיתים רבות לחרדה ודאגה מיותרים להורים. על אף שאני מבין את הדחף הטבעי לקרוא ולגעת, יש לקחת את הכלי הזה בערבון מוגבל. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים