דלקת פסוריאטית

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

11/05/2013 | 13:27 | מאת: יוסי

האם קיימת הגבלה על משך הזמן שניתן לקבל ערבה (20 מ"ג)? האם נטילה ממושכת יכולה לגרום נזקים? אחרי כמה זמן אם בכלל יש צורך בביופסיית כבד?

יוסי שלום, שים לב שאני מתייחס בתשובתי לשימוש בערבה (או בשמה הגנרי Leflunomide) בילדים בלבד. עקרונית יש ילדים המטופלים בערבה במשך שנים אולם יש צורך במעקב של בדיקות דם תחת הטיפול מידי מספר חודשים. אחת מתופעות הלוואי של ערבה יכולה להיות פגיעה הפיכה בכבד המתבטאת בדרך כלל רק בעלייה במדדים של אנזימי הכבד בדם. במקרה זה יש להוריד את המינון או להפסיק את התרופה באופן זמני או קבוע. פגיעה בלתי הפיכה נדירה ביותר. בנוסף, יש לזכור כי ערבה הינה תרופה טרטוגנית כלומר עלולה לגרום נזק לעובר ולכן יש צורך בייעוץ עם תכנון הריון. אלו הן תופעות הלוואי העיקריות ושוב אני מדגיש, מעקב קבוע אצל ראומטולוג הילדים הוא המפתח למעקב אחר יעילות ובטיחות התרופות בהם אנו משתמשים. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים