התקפי חום חוזרים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

19/11/2012 | 21:54 | מאת: הדס

שלום, ביתי בת 5. מזה כשנתיים סובלת מהתקפי חום שנמשכים בממוצע כשלושה ימים והחום מגיע לעיתים ל 40 מעלות. לרוב לא מלווים לחום סימפטומים נוספים פרט לכאבי ראש וכאבים לאורך הגפיים. בהתקף האחרון התלוננה על כאב בטן פתאומי שחלף לאחר מספר דקות ולמחרת עלה החום.המרווחים בין ההתקפים משתנים, לעיתים אחת לחודש ולעיתים בהפוגה של מספר חודשים. בדיקות דם שנערכו לה יצאו תקינות. הופננו על ידי רופא ילדים לראומטולוג אך נקבע לנו תור לעוד חודש ובינתיים הילדה שוב עם חום (עולה ויורד ומגיע עד 38.5), מתלוננת על סחרחורות ואני מודאגת. האם כדאי לפנות לרופאים נוספים, פרט לראומטולוג? מה יכולות להיות הסיבות לתופעות אלה? תודה

הדס שלום, ראשית, צר לי על העיכוב בתשובה. קיימים כמה סוגים של התקפי חום חוזרים ואכן יש צורך בבדיקה ובאבחון של ראומטולוג ילדים כדי לראות האם אכן מדובר במחלת חום התקפית. הייתי ממליץ עד אז לקחת בדיקות דם (ספירת דם ומדדי דלקת) בזמן החום. בל נשכח שתמיד קיימת האפשרות שמדובר ברצף של מחלות עם סיבה אחרת כמו זיהום וירלי שאינן קשורות דווקא לבעיה כרונית. שוב, תוכלי לדון בכך עם ראומטולוג הילדים. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

24/11/2012 | 16:19 | מאת: הדס

תודה רבה עבור התשובה! הדס

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים