בתנו בת שנה ואחד עשרה חודשים צולעת ברגל ימין

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

11/11/2012 | 22:35 | מאת: דנה

ד"ר גיל שלום, ב22/10 הגענו למיון עם הפניה בעקבות צליעה של בתנו בת השנה ו11 חודשים ברגל ימין ונפיחות בברך , לאחר ששלושה שבועות קודם לכן לא דרכה על הרגל בהמלצת רופא הילדים שכן לטענתו מדובר בנוזלים בין המפרק לירך ורק הזמן יעשה את שלו (במהלך שלושת השבועות הקודמים לאישפוז עשינו בדיקות דם ואולטראסונד אשר הצביע על נוזלים בין האגן לירך) לאחר שהברך התנפתחה והיתה חמה הגענו לביהח דנה שם התאשפזנו ולאחר שניקזו את הנוזלים מהברך (בבדיקת מעבדה הנוזלים היו נקיים )עשינו מיפוי עצמות אשר הראה פגיעה בברך ימין הילדה הובחנה ע"י אורטופד וקיבלה "זינצפ" דרך הוריד 3 פעמים ביום למהלך עשרה ימים, לאחר שניצפתה הקלה ושיפור ניכר בצליעה שוחררנו ועברנו לשבוע נוסף של אנטיביוטיקה דרך הפה. כיום, אנו נמצאים כארבעה ימים לאחר שסימנו את האנטיביוטיקה חוששים שישנה רגרסיה בהליכה ושוב ישנה צליעה קלה , מה שלא ציינתי כי לעלות במדרגות ותנועות מסויימות עדין קשות לילדה . הערב , הופיע תופעה נוספת אשר מטרידה את מנוחתנו ונראה כי ישנה נפיחות בכף היד ,מה גם שמערב שבת הילדה מגרדת את העיניים ומתלוננת על חוסר נינוחות ...הילדה כרגע מקוררת מאד ובבדיקת רופא היום היתה סברה כי החום וחוסר הנינוחות הינם שפעת. מה עלנו לעישות? אנו מודאגים מאד!!!! יש לנו חשש שמלכתחילה היתה בעיה שמקורה ברמטולוגיה ובאופן מיקרי ביותר היה צרוף מקרים שגם חיידק ניכנס והתיישב לו בברך....בתודה ואתך הסליחה על אורך ההודעה.

דנה שלום, בד"כ, כאשר יש דלקת מפרקים זיהומית בברך, הנוזל במפרק אינו "נקי" אלא מוגלתי ומכיל בין עשרות למאות אלפי כדוריות דם לבנות. גם נוזל שמנוקז בדלקת מפרקים שאינה חיידקית (כלומר על רקע "ראומטולוגי") מכיל מספר רב של כדוריות דם לבנות. לפיכך התסריט הסביר (במידה והפרטים מדוייקים) הינו שהמיפוי הראה דלקת בעצם הסמוכה לברך והנוזל "הנקי" הינו בעצם נוזל תגובתי לדלקת בעצם, ולכן בתך טופלה באנטיביוטיקה. בשלב זה ממליץ דווקא על פנייה בהקדם לאורטופד כדי לשלול חזרה של התהליך הזיהומי. במידה ויישלל תהליך זה ניתן לפנות לראומטולוג ילדים. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים