אצבעות נפוחות אצל תינוק בן 9 חודשים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

12/10/2012 | 11:24 | מאת: דנה

בני בן 9 חודשים ושבועיים(נולד בסוף דצמבר 2011). ב- 23 באוגוסט חלה ועלה החום ל- 40 מעלות במשך 5 ימים(מחלתו הראשונה). ללא נזלת ודלקת כלשהי.יומיים לאחר תום המחלה, אך עדין הוא נשאר עם חום של 37.5 במשך שבוע וחצי נוספים, התנפחו לו כל האצבעות והיתה אדמומיות במפרק הראשון של האצבעות הקרוב לכף היד. התופעה היא בשתי הידיים באופן זהה. לא נראה שכואב לו או שמפריע לו העניין. אבל יש לו מין ג'ולה שעדין נמצאת. עבר מאז חודש וחצי ואין שינוי או שיפור. עשינו לו בדיקות דם לפני יומיים ויצא שקיעת דם 36 והמוגלובין 9.2.כל שאר המדדים יצאו בסדר, בדקו תפקודי כליות, כבד, בלוטת המגן,וירוסים והכל תקין. אני מוטרדת. מה כדאי לעשות? האם זו מחלת מפרקים?אשמח לתשובתך המהירה.תודה

דנה שלום. מקריאת מכתבך, מחלת מפרקים יכולה לבוא בחשבון אולם כדי לשלול זאת ולהגיע לאבחנה אני ממליץ כי תפני לראומטולוג ילדים בהקדם לצורך שמיעת הסיפור המלא, בדיקה גופנית מלאה עם דגש על המפרקים, מעבר על בדיקות הדם והזמנת בדיקות נוספות בהתאם לצורך. בברכה, דר אמריליו

13/10/2012 | 09:33 | מאת: דנה

אני מודה לך מאוד, ואני רוצה לשאול עוד שאלה. רופא הילדים המליץ לי לחזור אליו לביקורת עוד 3 שבועות. לשקול אותו היום ובעוד 3 שבועות ולבוא אליו עם הנתונים.ואני מרגישה שהמצב לא טוב עוד מתחילת המחלה שלו. הוא עד עכשיו לא חזר לעצמו גם לגבי אוכל (שרק לאחרונה התחיל שוב לאכול מוצק) וגם לא רגוע כמו שהיה וישן פחות טוב בהרבה,ונראה לי שזה מיותר, ולכן בהמלצתך אבקש כבר מחר הפניה לראומטולוג.אך אם הזמן יעבור יתכן שיהיה לו התקף קשה יותר ופגיעה קשה יותר, אם אכן זו מחלת מפרקים?אני רוצה להבין למה זה יכל להוביל..כי כבר עבר חודש וחצי לפחות מהחום הגבוה ואם הוא לא מטופל כראוי יתכן ותהיה התקפה קשה יותר, האם זה כך?והנזק גדול בהרבה?תודה רבה לך...

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים