מה מינון הבטניזול לילד ששוקל 16.5 ק"ג?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

10/08/2016 | 11:36 | מאת: רויטל

בנוסף-האם ייתכן בעיה בגדילה?. הבן שלי היה הגבוה ביותר בגן במשך שנתיים ובשנה האחרונה מאז החל ליטול בטניזול-(לעיתים כל שבוע)-נדמה כי נעצרה לו הגדילה. הוא בקושי גבה השנה.הוא נולד מאוד גבוה.היה תמיד הילד הגבוהה מכולם-ופתאום הוא אפילו כבר לא מהגבוהים ביותר.

רויטל שלום, המינון תלוי כמובן באבחנה של הילד וייקבע ע"י הרופא המטפל רק לאחר בדיקתו. עקרונית מינון חד פעמי פעם בשבוע של בטנזול (האם מדובר באבחנה של PFAPA?) עלול לגרום להפרעה בגדילה ולכן במקרה כזה יש לשקול שימוש בטיפולים שאינם סטרואידים. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים