כאבים במפרקים ממושכים (מעל חודש) לילדה בת 12

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

04/06/2015 | 16:54 | מאת: אמא

שלום רב, לפני כ-5 שבועות החלו לביתי בת ה-12 כאבים קשים במפשעות הרגליים עד כדי בכי וחוסר יכולת תזוזה ומאז אותו היום הכאבים נודדים לה בכל חלקי המפרקים שבגוף כל פעם במפרק אחר(ללא נפיחות). כמובן שהילדה נבדקה אצל רופא ילדים, אורטופד, מיון שניידר ונעשו לה בדיקות דם מקיפות גם למעקב( רק בשבועיים הראשונים של התופעה) . הבדיקות יצאו תקינות אך תופעת הכאבים עדיין נמשכת . רופא הילדים המליץ על בדיקה במחלקה ראומטולוגית ואנחנו ממתינים בסבלנות לתור ,במשך ה-5 שבועות הילדה כמעט ולא יכלה ללכת לבית הספר ונשארה בבית במצב רוח ירוד המלווה בעייפות וחוסר רצון לשום פעילות. היום בבוקר הילדה קמה עם בוהן נפוחה וכואבת מה שהדליק לי נורה אדומה שכנראה המצב מחמיר והכאבים גם מלווים בנפיחות שלא הייתה עד היום...... מה עליי לעשות להמתין לתור של הבדיקה? או לרוץ איתה למיון ? מחכה לתשובתך המהירה אמא מודאגת

שלום לאם המודאגת, מבלי להכיר את המקרה, אוכל לומר באופן כללי כי על אף שתשובות המעבדה התקינות מהוות סימן טוב, אני סבור כי אם הילדה סובלת כל כך, יש מקום שרופא הילדים שלה ישקול שוב באם להפנות אותה לבדיקה נוספת. אציין גם כי בהתאם להחלטתו, יש באפשרות כל רופא ראשוני ליצור קשר עם רופא בתחום מסוים כדי להתייעץ ולשקול יחדיו הקדמה של התור. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים