כאבי פרקים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

05/08/2012 | 12:17 | מאת: מירי

שלום רב, לפני כשבוע וחצי החל בני בן ה- 4 לצלוע וטען כי כואב לו בקרסול, לאחר כשעתיים הכאבים עברו, הצליעה נעלמה והוא חזר לשחק כרגיל. לאחר כיומיים הוא חזר לצלוע והפעם טען שכואבת לו הברך, גם הפעם צלע למשך שעתיים -שלוש ואז זה נעלם כלא היה. כך זה חזר על עצמו עוד פעם, עד שבעצם בפעם הרביעית הוא ממש לא יכל לדרוך על הרגל ואז שמתי לב שהברך שלו נפוחה. לקחתי את הילד לאורטופד שהפנה אותי לצילום ולרופא הילדים שלנו. רופא הילדים בדק את הילד ובדק את עברו הרפואי ושם לב כי בשלושת החודשים האחרונים הילד סבל מחיידק הסטרפטרקוק ולכן הרופא החליט להפנות אותי למיון עם חשש לramoutik fever . בבית החולים ביצעו מס' בדיקות דם שיצאו תקינות ע"פ דברי הרפאים, א.ק.ג שיצא תקין ואקו לב שיצא תקין, אך כיון שכל הסימפטומים דומים מאד לאלו שבדלקת פרקים הילד טופל במשך שבוע בנקסין ובשלושת החודשים הקרובים יטופל על בסיס יומי גם במוגסיפן. הופניתי למעקב במרפאת מחלות זיהומיות בנוסף. אשמח לדעת אם יש אבחון לבעיה מסוג זה? האם כמות של אנטביוטיקה במשך 3 חודשים (נכון לעכשיו) אינה מהווה סכנה לילד בגיל כה קטן?

מירי שלום. ראשית, אני מצטער על האיחור בתשובה שנבע מסיבות טכניות. לשאולתייך: 1) Rheumatic Fever כמו מחלות רבות מאובחנת על בסיס קליני כלומר אין בדיקה ספציפית שתצביע על המחלה (כמו בדלקת גרון, שם משטח גרון יזהה את החיידק) ולכן אנו נעזרים בקריטריונים שמתבססים על סיפור המקרה, הבדיקה הגופנית ןממצאי בדיקות. ביחד אנו יכולים לבנות תמונה המצביע על הסבירות שהמטופל אכן חולה. 2) אנטיביוטיקה מניעתית בד"כ ניתנת במינון נמוך משמעותית יחסית לאנטיביוטיקה הנועדה לטיפול במחלה מסויימת ולכן אינה מהווה סכנה. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

13/09/2012 | 15:13 | מאת: גיא

תודה

בשמחה

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים