גנטיקה של fmf לגבי ילדים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

09/11/2020 | 17:38 | מאת: חגית

חתני חולה ב fmf עם מוטציה של 649 עם 2 אללים. היום גילו שיש לי גם מוטציה של a774s מה הסיכוי שיוולדו לנו ילדים חולים? אולי כדאי בעקבות כך לבטל את החתונה... על מנת שלא יוולדו לנו ילדים חולים. מה דעת הרופא..ומה הגנטיקה אומרת?

חגית שלום, כמובן שלא אוכל להתייחס באופן פרטני למקרה. אציין רק באופן כללי כי FMF הינה מחלה ברת טיפול יעיל עם תוחלת חיים מלאה. לגבי משמעויות הבדיקות הגנטיות ממליץ כמו תמיד להתייעץ עם גורם מומחה (במקרה זה גנטיקאי או ראומטולוג) כדי לקבל מידע נוסף. בברכה, פרופ' אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים