האם יכול להיות פאפא ללא גרון ?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

22/07/2020 | 12:26 | מאת: אולגה

שלום, הבן שלי בן 3.8, בשנה אחרונה סובל מחום מחזורי, החום חוזר פעם בחודש .אין תסמינים נוספים , לפעמים מתלונן קצת על כאב בטן אבל לא משהוא רציני ,הרופאה גם לא ראתה משהוא בגרון העלתה חשד לפי פאפא , נתנה בטנזול . החום ירד עם בטנזול ולא חזר .וככה כול התקף . לאחר קבלת בטנזול הילד בריא לגמרי . האם יכולה להיות פאפא ללא גרון ?אנחנו מוצא אשכנזי , מבלרוסיה האם יכול להיות fmf ? בוצעו בדיקות דם , ספירת דם תקינה crp-5

אולגה שלום, ראי את תשובתי למטה. אוכל לומר בנוסף כי ככלל, התקפי FMF "קלאסיים" אינם מגיבים לטיפול בסטרואידים. בברכה, פרופ' גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים