האם יכול להיות פאפא?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

22/07/2020 | 11:59 | מאת: אולגה

שלום, הבן שלי בן 3.8, בשנה אחרונה סובל מחום מחזורי, החום חוזר פעם בחודש .אין תסמינים נוספים , הרופאה גם לא ראתה משהוא בגרון העלתה חשד לפי פאפא , נתנה בטנזול . החום ירד עם בטנזול ולא חזר . לאחר קבלת בטנזול הילד בריא לגמרי . האם יכולה להיות פאפא ללא גרון ?

שלום אולגה, שאלה מצויינת. לעיתים רחוקות אני רואה זאת במרפאה. אם הילד בריא לחלוטין בין ההתקפים. ניתן להתייחס לכך כמופע לא טיפוסי של PFAPA אבל הייתי ממליץ בכל מקרה ביקור אצל ראומטולוג ילדים לשלילת מחלה אוטואינפלמטורית אחרת. בברכה, פרופ' גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

23/07/2020 | 12:46 | מאת: אולגה

תודה דר, כשעולה החום, החום יורד עם בטנזול ולא חוזר, יש מחלות נוספות שמגיבות לבטנזול? יש לנו תור אלייך בשניידר חודש הבא

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים