pfapa התייעצות בנוגע

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

30/06/2020 | 12:38 | מאת: רוז

שלום רב, בני בן השנה וחודש סובל מהתקפי חום אחת לחודש בדיוק (קרה 3 פעמים). בזמן זה חסר תיאבון ונראה כי משהו מפריע לו בפה, אין פצעים אך לועס את המוצץ בעוצמה ומתקשה להשאיר אותו בפה. פעמיים קיבל מנת סטרואידים (שלושה כדורים) וכעבור שעתיים עבר ולא חזר. הרופאה ביצעה בדיקות דם בזמן חום (שקיעת דם יצא גבוה- 41) ושללה את כל הוירוסים האפשריים. היא חושדת כי מדובר בפאפא. הרופאה הפנתה אותנו לרמאוטלוג להחלטת המשך טיפול. והאם להחלטתו גם יש צורך בבדיקת fmf, למרות שלא ממש ראתה תסמינים לכך. לפי מה שאני קוראת צריך לפחות שישה מקרים של התקפי חום. האם עליי לפנות לרמאוטולוג בשלב זה? בנוסף, האם לקיחת סטרואידים כל שלושה שבועות/ חודש למשך שנים לא גורם לנזק? תודה מראש על המענה.

שלום רוז, מחלת PFAPA יכולה בהחלט להופיע בגיל זה והתגובה לסטרואידים מחזקת את האפשרות שמדובר במחלה זו. אין צורך לחכות ל-6 התקפים לפני התחלת טיפול וניתן לפנות לראומטולוג ילדים כבר בשלב זה לצורך הכוונה וייעוץ. בכל מקרה מציע שתנהלי יומן תסמינים מסודר. ישנם 2 הבדלים מרכזיים בין מחלת PFAPA ל-FMF על אף ש-2 המחלות יכולות להיות קיימות באותו הילד. הראשון - FMF בד"כ אינו "מגיב" לטיפול בסטרואידים. השני - בהתקף FMF אין "מעורבות" של תסמינים בלוע. בברכה, פרופ' גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים