סטרפטוקוקס בגרון איזה טיפול מומלץ

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

14/11/2019 | 17:42 | מאת: אמא

שלום רב מתייעצת איתך ואשמח אם תוכלי לענות לי. הבת שלי עברה טיפול במטוטרקסט והזרקות בברכיים ולשמחתנו ב"ה זה עזר . היום עשינו לה משטח גרון ויש לה חיידק סטרפטוקוק והיא מקבלת אנטיביוטיקה. האם יש המלצות מיוחדות נוספות שכן החיידק הזה ידוע כאחד שיכול לגרום לדלקת המפרקים. חוץ מאנטיביוטיקה יש עוד משהו שאפשר או צריך לעשות?

שלום אמא, אין צורך בטיפול מיוחד. יש להקפיד ליטול טיפול אנטביוטי בצורה מסודרת למשך 10 ימים. חשוב מאוד בכל מקרה של זיהום בסטרפטוקוק ולכל אחד (גם ילדים ומבוגרים ללא מחלות מפרקים), לא לפספס מנות ולקחת את הטיפול באופן מלא. פרט לכך יש להמשיך מעקב כרגיל אצל רופא הילדים וראומטולוג הילדים המטפל. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים.

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים