פריחה שאלה ממודאגת האם זאבת

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

24/08/2019 | 22:39 | מאת: יעל

שלום, לבן שלי בן השש התפתחה פריחה בידיים וברגליים שהופיעה לסירוגין ועלמה תוך שלושה ימים בערך היום, שבועיים אחכ, החלה לה לו פריחה בפנים בלחיים, חמה למגע ומעט מגרדת. וכן פריחה בבטן ובגב. ברקע אסטמה של העור ואלרגיה למזונות רבים שמשפיעות גם על העור. החשש שלי הוא מזאבת. האם ייתכן? חוץ מפריחה אין תסמינים נוספים

שלום יעל, הסיכוי כי מדובר בזאבת, מחלה נדירה כשלעצמה, בעיקר בגיל הזה נמוך מאוד. יישתכן ומדובר אכן בתגובה אלרגית. בכל מקרה הייתי מתייעץ לגבי האבחנה עם רופא הילדים - שיפנה במידת הצורך לבירור רופא עור. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים