הילד שלי בן 3 ,האם הוא סובל מהמחלה fmf ???

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

18/08/2019 | 21:18 | מאת: Fmf

כבר 3 ימים שיש לילד שלי ( בן 3 ו4 חודשים) כאבי רגליים ,חום , וכאבי בטן , הילד צורח מכאבים גם בלילה אם זה מהרגליים או מהבטן או שניהם ביחד לא יכול ללכת ,לעמוד ובקושי אוכל אומר שהרגליים שורפות לו והברך ימין כואבת עשינו ספירת דם יצא מהכדוריות לבנות 3.45 שזה נמוך , עשינו צילום לרגליים לא היה משו חריג , השאלה שלי האם יש לבן שלי fmf?? אחיות של בעלי סובלות מהמחלה וגם הבנות שלהן , האם שלי גם סובל ?? מהמחלה ?

שלום לאם, התסמינים הנ"ל יכולים בהחלט להתאים להתקף FMF, בעיקר לאור המוצא והסיפור המשפחתי. אולם מכיוון שמדובר באירוע בודד יש להביא בחשבון גם סיבות אחרות לתסמינים. ממליץ להתייעץ בנושא עם ראומטולוג ילדים והמשיך מעקב עד אז אצל רופא הילדים. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטלוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים