טיפול ב-CRMO בילד בן תשע וחצי

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

29/03/2019 | 11:31 | מאת: שירי

שלום לך ד"ר, רציתי לדעת האם יש לך נסיון בטיפול ילדים עם CRMO או שאתה מכיר רופאים כאלה? הבן שלי בן 9.5, אובחן רק לפני שלושה חודשים לאחר שסבל כשנה וחצי מכאבים באיזורים שונים בגפיים התחתונות- טרוכנטר, סאקרום, ברך, קרסול וכף הרגל באופן מפוזר. בכולם נצפו ב -MRI כל גופי שנעשה בצקות המצביעות על דלקות בתוך העצם. ללא דלקת במפרקים, ללא מדדים המצביעים על דלקת בבדיקות דם. בשתי חוות דעת של שני פרופסורים קיבלנו המלצות שונות- האחת ליטול נקסין 500 מ"ג ליום באופן קבוע , השנייה ליטול נקסין כמשכך כאבים בלבד ולפי הצורך ולא כטיפול קבוע. מה עמדתך בנושא? נשמח לעזרתך.

29/03/2019 | 11:37 | מאת: שירי

לציין שהילד כאוב וניכרת צליעה משמעותית בהליכה.

שירי שלום, לראומטולוגים ילדים יש ניסיון רב במחלה זו וילדך חייב להיות במעקב ראומטולוג ילדים. ככלל - הקו הטיפולי הראשון הוא שימוש בתרופות מסוג ה-NSAIDs שנקסין נמנה עליה באופן קבוע וזאת כדי להשיג אפקט נוגד דלקת שיכול להיות מושג רק על ידי טיפול קבוע. כמובן שיש צורך בהתייחסות פרטנית לכל מקרה ומקרה ויש לוודא שהאבחנה אכן נכונה. ממליץ לפנות לראומטולוג ילדים בהקדם האפשרי. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים