natural killer נמוך אצל תינוק בן שנה וארבעה חודשים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

09/03/2019 | 23:28 | מאת: שרית

תינוק בן שנה וארבעה חודשים, במעקב במרפאת אשפוז יום ואלרגיה במקביל לאחר אי עלייה במשקל, ומחלות חום חוזרות... בבדיקות שנערכו נמצא כי הiga נמוך מהנורמה-עומד על 20. הigg- נמוך מהנורמה ועומד על 316. לאחר כחודשיים חזרו על הבדיקות והמדדים עלו מעט. iga- עומד על 34 igg- טרם הגיעה תשובה. בשני המועדים של הבדיקה הigg יצא תקין. נלקחו בדיקות דם נוספות ואילו התוצאות: natural killer 16% - 1.1 (הנורמה3-20) natural killer cd 56%-2 (הנורמה 6-26) B LYM CD19%- 23.8 ( הנורמה 5-20) B LYMPH CD20%-24(הנורמה 5-20) מה ניתן להסיק מן התוצאות? האם מדובר במחלה גנטית? האם מותר לחסן את התינוק במקרה כזה? כמובן שנתייעץ גם הם הרופאה המטפלת, אך אני מאוד מודאגת עד שנגיע אליה.. חשוב לציין כי מחלות החום פחתו לאחרונה. תודה רבה. שרית

שלום שרית, הפורום מייעץ במחלות אוטואימוניות וראומטולוגיות ולא במחלות עם חשד לחסר חיסוני (אכן הטרימינולוגיה יכולה לבלבל לפעמים...). עלייך להתייעץ עם מומחה באימונולוגיה. בברכה, ד"ר גיל אמריליו- ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים