סקלרדרומה או משהו אחר

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

25/01/2019 | 17:40 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב מצטערת שכתבתי לך במייל הקודם פרופסור טישלר, אך התכוונתי לשלוח אליך את המייל מכיוון שהילד הןא בן 11 שנים ולא אדם מבוגר ואפרט: בן 11 שנים. בריא בדרך כלל. עקב עליית חום מספר ימים עייפות ופריחה בשתי הידיים בלבד רופא הילדים שלח את הילד בן 11 שנים לבדיקות דם. כל הבדיקות לשלילת בדיקות ראומטולוגיות יצאו תקינות למעט SCL-70 AB שיצא 7.7 כשטווח הנורמה הינו 0.0-0.9. בדיקה דם בשם NEUTROPHULS ABS DIF יצא נמוך 0.6 כשטווח הנורמה הינו 1.9-8.0 LYMPHOCYTES ABS DIF יצא נמוך 0.8 כשטווח הנורמה הינו 0.9-4.5 בדיקת DNA DS AB = 0.1 טווח הנורמה הינו 0.0-0.6 בטווח הנורמה PLT - בטווח הנורמה. WBC = 2 טווח הנורמה 5.0-13.0 RBC = 5.31 טווח הנורמה הינו 4.50-5.30 שאר הבדיקות תקינות. כעט רופא הילדים ביקש שיבצע בדיקות נוספות והן : COMPLETE BLOOD COUNT בינתיים החום כבר עבר לפני מספר ימים וכן הפריחה נעלמה מהידיים כבר יומיים . אני מאד מאד מודאגת, מה זה יכול להיות? האם זה סקלרודרמה של ילדים? ואם כן מה זה אומר ומה ההשלכות? האם זה משהו אחר ואם כן מה יכול להיות הכיוון? אנא בבקשה אם אפשר לקבל תשובתך תודה מראש

שירה שלופ, מחלת סקלרודרמה בילדים היא נדירה ואינה מתייצגת בד"כ כפי שתיארת. זוהי מחלה כרונית שאינה חולפת ללא טיפול. הבדיקה יכולה להיות חיובית בצורה שגוייה ולכן על ייעוץ עם ראומטולוג ילדים וחזרה על בדיקה בשיטה מדויקת יותר (כלומר לא זו הנהוגה בקופות החולים). בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים