תוצאות CRP ו - שקיעת דם

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

22/11/2018 | 13:10 | מאת: דלקת מפרקים לילדה בת 8

שלום דוקטור בתי נמצאת כרגע בהפוגה מהמחלה ובטיפול אחת לשבוע במתוטרקסאט , השבוע רופא המשפחה איבחן דלקת באוזניים ... אך בגלל שיש לנו ביקורת בתחילת שבוע הבא אצל הראומוטולוג שלה בצענו בדיקות דם כאשר שקיעת הדם יצאה 51, וCRP יצא 1.4 שאלתי היא: האם יש אפשרות כשיש דלקת בגוף לאו דווקא הדלקת פרקים זה יכול לעלות את השקיעה וה CRP תודה מראש :רחל - האם

שלום רחל, בהחלט. זיהום חיידקי או וירלי יכול להתבטא בעלייה במדדי הדלקת CRP ושקיעת דם. מדדים אלו אינם סגוליים (ספציפים) למחלה ראומטית ויכולים לעלות בכל סוג של דלקת כולל דלקת זיהומית. ממליץ להמתין להחלטת ראומטולוג הילדים של ביתך לגבי הצורך בביצוע בדיקות דם חוזרות. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים