ערכי ANA גבוהים ובעלייה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

19/11/2018 | 17:28 | מאת: אמא

שלום רב, הבת שלי בת 14.5, סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס מגיל 3. מטופלת ביוטירקס 50 מג ליום, ופעמיים בשבוע 100 מג. מאוזנת. לפני כשנתיים בבדיקת דם שגרתית (כל חצי שנה למעקב), הרופאה בקשה לבדוק נוגדני ANA ונמצא מספר לא תקין 1:80. מאז, כל בדיקה המספר עולה בהדרגה. כיום לאחר שנתיים עומד על 1:640. אין שום תסמונת קלינית אחרת. שאר בדיקות הדם תקינות, גורם ראומטי ושאר נוגדנים. זו התוצאה היחידה הבעייתית, כמו גם העובדה שהיא בעלייה. רופאת הילדים שלנו לא יודעת מה לעשות, (ערכנו בהמלצתה גם אולטראסאונד כליות שהיה תקין, ובדיקת עיניים שהיתה תקינה). מה אתה ממליץ לעשות, אני מאוד מוטרדת מהמדד הזה, ומהעלייה של ערכיו וחוששת שאולי אנחנו מפספסים כאן משהו. תודה רבה

שלום אמא, בדיקת ANA אינה בדיקה ספציפית למחלות אוטואימוניות ונמצאת גם בכ-15% מהאוכלוסיה הבריאה, אומנם בד"כ כלל בכייל נמוך. הממצא הוא מקרי כיוון שהבדיקה נלקחה ללא אינדיקציה רפואית (כמו שאני מבין מפנייתך). אכן הכייל (הרמה) הוא גבוה יחסית ולכן אני מציע שכדי לסגור את הסיפור כדאי להיפגש עם ראומטולוג ילדים ולשמוע את חוות דעתו לאחר שייקח הסטוריה רפואית מפורטת ויבדוק את ביתך. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

20/11/2018 | 08:40 | מאת: אמא

בוקר טוב ותודה רבה על תשובתך המהירה. נפגשנו עם ראומטולוגית ילדים כבר פעמיים. היא לא מצאה שום דבר מדאיג בבדיקה קלינית וגם היא לא ממש יודעת להסביר את התוצאות. פניתי אליך כדי לשמוע חוות דעת נוספת, ובעיקר מהחשש שאולי אנחנו מפספסים משהו בשל השתנות הערך הבעייתי כלפי מעלה בכל כמה חודשים. אולי זו אינדיקציה למחלה שעומדת לפרוץ? אולי גיל ההתבגרות והסערת ההורמונים משפיעים על כך? היה חשוב לי לדעת האם אתה ממליץ על ביצוע בדיקה נוספת שלא חשבנו עליה, כדי לוודא שאנחנו לא מפספסים כלום. תודה רבה.

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים