ילד בן 2.5 שנים עם תוצאה בבדיקת דם

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

19/07/2018 | 16:36 | מאת: ירון

שלום, בני בן שנתיים וחצי. ברקע סובל מ- ppfapaמאובחן ע״י ראומטלוגית. מטופל בבטנזול בזמן התקף לסירוגין (לא בכל התקף). לפני כשבוע החל לצלוע על רגל שמאל. אושפז בביהח לאחר שהיה חום וערך crp 4.07. קיבל צפאזולין לוריד ולאחר מס ימים ירד ערך הCrp וקיבל טיפול בצפורל למשך שבועיים ללא חום. בבדיקות דם נוספות שקיבל כולל ספירה וכימיה ללא חריג, בנוסף נשלח לבדיקות נוספות מצ״ב תמונות תוצאות, אבקש את חוות דעתך הטובה בנוגע לבדיקת ANA. בתודה מראש על עזרתך

שלום ירון, כאמור אין הפורום מייעץ במקרים אישיים שכן כדי לתת חו"ד מקצועית יש כמובן לבדוק את המטופל. אוכל לומר בקווים כלליים כך: ראשית - מתיאורך נראה כי היתה מחשבה על דלקת באחד המפרקים או העצמות של הרגל ממקור זיהומי (לא ציינת מה היה המקור) ולכן בנך קיבל טיפול אנטיביוטי. לא ראיתי אם נלקחה בדיקת ANA. בכל מקרה ANA היא בדיקה היכולה לרמז במקרים מסויימים על מחלה ראומטית אך שים לב שבערך נמוך היא יכולה להופיע בעד כ-15% מהאוכלוסיה הבריאה ולכן יש לבצעה רק כשיש חשד למחלה ראומטית. מציע שתתיעץ על כך עם ראומטולוגית הילדים שמכירה את בנך או עם רופא הילדים שלך. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים