FMF וטיפול תרופתי בכולכיצין

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

11/07/2018 | 16:57 | מאת: ורד

הבן שלי אובחן כנשא M694V. בעבר סבל מהתקפים חוזרים ונשנים וטופל בכול כימין. נכון להיום, אין הישנות של ההתקפים למרות שהוא הפסיק ליטול כולכיצין. האם עליו להמשיך טיפול למרות שהוא חש טוב ואין התקפים?

שלום ורד, זו שאלה מצויינת. הגישה הרווחת בתסריט כזה (אם כי נתונה למחלוקת) היא כי בכל מקרה יש להמשיך טיפול בכוכליצין למשך כל החיים וזאת כדי למנוע את סיבוך העמילואידוזיס. בכל מקרה ממליץ לך לא לקבל את ההחלטה לבד אלא להיוועץ בראומטולוג הילדים המטפל. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראמטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים