דלקת פרקים בילדה בת שנתיים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

12/05/2018 | 22:39 | מאת: הזרקה

שלום דר' הבת שלי בת השנתיים וחמישה חודשים מאובחנת בדלקת מפרקים של הילדות. התחלנו כבר כמעט כשנה טיפול במתוטרקסט וברוך השם זה עוזר. אנחנו יורדים מעט במינון של התרופה (היא מקבלת זריקה) אמורים להזריק 5 מג אך אין זריקה כזו. השאלה שלי אולי קצת טיפשית אך אשמח בכל זאת לשאול. האם לקחת זריקה של 10 לזרוק את החומר לכיור עד שאני מגיעה ל5 ואז להזריק לילדה? העניין הוא שאנחנו יורדים במינון עקב תפקודי כבד שיצאו לא תקינים ולכן חשוב לי לא להזריק בטעות יותר מ5. אשמח לתשובתך.

שלום רב, עקרונית אנו מעדיפים שההזרקה תעשה בקופת החולים בהדרכה של אחות. עקרונית קיימת אפשרות כזאת אולם אני מציע כי תסורו לתחנת האחיות בסניף קופת החולים שלכם כדי לקבל הדרכה מסודרת. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים