קרפיטציות ו קרנצים במיפרקים ידיים רגליים אצל ילד בן 17

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

25/11/2017 | 01:10 | מאת: אלה

ילד בן 17 יש גמישות יתר ו קרנצים ו קליקים בכול הגוף .מה צריך לעשות תודה

שלום אלה, ראשית לאבחן כמובן שלא מדובר בבעיה אחרת ע"י רופא מומחה (רופא הילדים, אוטרופד ילדים, ראומטולוג ילדים). במידה ואכן לא קיימת בעיה אחרת שנצפתה ע"י רופא מומחה - הרי שסבירות גבוהה כי מדובר ב- benign hypermobility syndrome. זוהי בעצם אינה מחלה אלא יותר תסמין שקיים בחלק גדול באוכלוסיה. מדובר למעשה במתבגרים או נערים עם רצועות גמישות יותר. התופעה רווחת דווקא יותר במתבגרות ועם העליה בגיל קיימת "התקשות" טבעית של הרצועות והתסמינים נעלמים. לגבי - "הקליקים" גם כאן זו תופעה רווחת במתבגרים שבד"כ אינה מצריכה טיפול. ניתן להקל ע"י פיזיותרפיה לחיזוק השרירים העוטפים את המפרקים ושחייה (חזה) שגם היא נותנת חיזוק טוב לשרירים ע"י עבודה בתנגודת נמוכה. כאמור - כל זאת לאחר אבחון ע"י רופא מומחה. בברכה, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים.

26/11/2017 | 12:05 | מאת: אלה

תודה רבה .יש צורך לקיחת תוספי תזונה או ביצוע בדיקות דם ?

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים