הזרקת סטרואידים לפרקים קטנים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

07/10/2017 | 22:04 | מאת: רוני

בני סובל מדלקת מפרקים ועבר הזרקה של סטרואידים למפרקים קטנים כמה זמן אחרי ההזרקה אני אמורה לראות שינוי

שלום רוני, בד"כ השינוי מתחיל לאחר ימים ספורים והתגובה המכסימלית היא סביב כחודש ימים. אציין באותה הזדמנות כי הזרקת סטרואידים למפרקים קטנים (אם מדובר במחלת JIA רב מפרקית כלומר מ-5 מפרקים ומעלה) צריכה בד"כ להיות מלווה בטיפול סיסטמי תומך (כלומר תרופה נוספת כמו מתוטרקסט לדוגמא). חג שמח, ד"ר גיל אמריליו - ראומטולוג ילדים

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים