יערה 18 גן נר

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

21/01/2014 | 02:38 | מאת: ג'ודי

אני שואלת לגבי בני בן ה- 16. לפני כשנה אבחנו בבלוטות לימפה מוגדלות אז כ-7 באזור צואר, סופרקלביקולה, הבלוטות גמישות ומוביליות. עשינו צילום חזה, ובדיקות דם וכל התוצאות היו תקינות לאחר כחצי שנה מס' הבלוטות גדל ואף נמצאו באזור המפשעה, חזרנו על בדיקות הדם והכל היה תקין. לפני כחודש בני התחיל להתלונן על כאבי פרקים, התלונה על 8 פרקים כאשר הכאב משנה את מיקומו כפות ידיים, מרפק כתף, קרסולים אגן וברך הכאב דו צצדי גם אם לא מופיע באותו הזמן בשני הצדדים(הילד המשיך לתפקד כרגיל לימודים, אימוני קרטה וכלביה. כרגע יש לו בגוך 14 בלוטות לימפה מוגדלות, קצת רגישות,גמישות ומוביליות לפני שבוע הכאבים התגברו ופגעו בתפקוד. הוא אינו מסוגל לכתוב, מתלונן על כאבים חזקים במפרקים השונים ובעוצמות משתנות במשך היום. בבדיקות הדם שנעשו בזמן ההתלקחות האחרונה ESR 2.0, CRP 0.21, WBC 6.70, ANTISTREPTOLYSIN 170, וכל שאר הבדיקות בגדר הנורמה חוץ מ- EBVVCAlgM גבולי האם לדעתך ניתן להסיק שיש לו מחלת הנשיקה כאשר חוץ מתשישות עיקר התלונה במפרקים, או שכדאי להמשיך לבדוק כי הילד ממש מתקשה לתפקד, נשמח לבוא למרפאתך באופן פרטי, איכן ניתן לקבוע תור והאם כדאי שנעשה עוד בדיקות לפני הביקור. אודה לך על תשובתך המהירה בברכה ג'ודי

ג'ודי שלום, יש אכן צורך בבדיקת ראומטולוג ילדים בהקדם. תוכלי לקבוע תור למרפאתי בביה"ח שניידר דרך המרכז לזימון תורים או בטלפון 03-9253693. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים