דלף אחרי שרוול - ריח רע מאוד מהנקז

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

15/10/2016 | 07:19 | מאת: יוחנן

שלום, עברתי ניתוח שרוול לפני חודש ואחר כשבוע התגלה דלף בחלק העליון של השרוול. נותחתי בשנית - בוצעה תפירה לסגירת הדלף ושטיפות וטיפול אנטיביוטי נרחב ולאחר 3 שבועות של האכלה עם TPN, בוצעה אנדוסקופיה שהדגימה סגירה של הדלף וגם בוצע CT שהראה שיפור ניכר מבחינת הזיהום שנוצר סביב איזור השרוול. הנקז מפריש 15 ביום מקסימום אך נודף ממנו ריח מאוד רע בלתי נסבל. ממה נובע הריח הרע הזה? על הוא מעיד? מתי יש לצפות שהוא יפסיק? מה ניתן לעשות בעניין? חזרתי לאכול בהדרגה והופסק הטיפול בTPN. מעקב עוד כשבוע אצל הכירורגית. תודה , יוחנן.

שלום, דלף אחרי ניתוח , נחשב סיבוך קשה והשכיחות שלו בין 1-5%. לדעתי הטיפול בכך טוב מאוד, וכרב עברת את השחב החריף. לפי כל הבדיקות אין עדות לדלף. כמובן אין 100%. הריח הוא לא בגלל הדלף. הנקז עצמו מזוהם והגיע הזמן להוציאו. כמובן אחרי בדיקת ואישור המנתח

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה