שאלה לגבי בדיקות דם, השמנה ותרופות פסיכיאטריות

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

10/10/2016 | 19:32 | מאת: השמן

שלום וברכה בן 28 נוטל מס' תרופות פסיכיאטריות למיקטל 150 מ"ג לוסטרל 100 מ"ג אביליפיי 2.5 מ"ג הפסקתי את התרופות הנ"ל לפני כשבועיים בגלל שהגעתי למשקל של 107 קילו, דחף לפחמימות סוכרים והשמנה (לפני כ-4 שנים שקלתי 20-25 קילו פחות, לפני שהתחלתי ליטול בכלל תרופות פסיכיאטריות) עשיתי בדיקות דם, עם ובלי התרופות ואלו התוצאות.. רציתי לדעת אם אכן יש סטיות משמעותיות בבדיקה בגלל התרופות.. TSH עם תרופות - 0.88 mIU/L בלי תרופות - 1.90 mIU/L TRIGLYCERIDES עם תרופות - 112 mg/dl בלי תרופות - 72 mg/dl CORTISOL-BLOOD בלי תרופות - 655 nmol/L CHOLESTEROL עם תרופות - 167.4 mg/dl בלי תרופות - 168.5 mg/dl CHOLESTEROL- HDL עם תרופות - 44 mg/dl בלי תרופות - 43 mg/dl CHOLESTEROL-LDL calc עם תרופות - 101.0 mg/dl בלי תרופות - 111.2 mg/dl NON-HDL_CHOLESTEROL עם תרופות - 123 mg/dl בלי תרופות - 126 mg/dl GLUCOSE עם תרופות - 90 mg/dl בלי תרופות - 87 mg/dl PROLACTIN עם תרופות - 101.0 mIU/L בלי תרופות - 172.7 mIU/L (יש לציין שלא הייתי עירני שעתיים לפני הבדיקה של הפרולקטין כמו שהיה צריך, אלא עשיתי את הבדיקה כשעה לאחר ההתעוררות ולא שעתיים כמו שהיה צריך) יש לי עוד הרבה ערכים בבדיקות שעשיתי, אך הבנתי שאלה מרכזיים על תפקיד חילוף החומרים בגוף והשמנה.. ראיתי שהטריגליצריד יותר גבוה שכשאני לוקח תרופות - האם זו סטייה משמעותית? כנ"ל לגבי בלוטת התריס.. האם אלו סטיות גבוהות ומשפיעות? את הקורטיזול לא יצא לי לבדוק כשאני עם תרופות, אלא רק כשאני בלי.. אני ממש מדוכא בגלל שהגעתי למשקל הזה ואני לא מבין למה לי בדיוק לקחת את התרופות אם זה מעלה לי במשקל.. :\ זה עושה את האפקט ההפוך מהתרופה ומכניס אותי למצב-רוח רע.. כשאני ללא התרופות אני מרגיש יותר קל ופחות דחף לאוכל ולסוכרים\ופחמימות ויותר שולט על עצמי כנ"ל היציאות לשירותים יותר מהירות ,קלות וטובות.. בקיצור רציתי לדעת האם לפי הערכים הנ"ל התרופה באמת משפיעה על חילוף החומרים בגוף שלי? כמובן שאני יודע שצריך להקפיד על תזונה מאוזנת אך אני רוצה לדעת האם ע"פ הבדיקות הנ"ל התרופות אכן משפיעות על חילוף החומרים? או שאלו לא סטיות משמעותיות? האם יש עוד ערכים שצריך להסתכל עליהם בבדיקה? (לא רשמתי את כולן..) בנוסף קבעתי תור לדיאטנית אך זה לעוד הרבה זמן וחשוב לי לשמוע תשובה עכשיו.. תודה מראש

שלום רב, פורום זה לא מאפשר לתת מענה פרטני באופן מפורט למצב שהצגת. אנא פנה לרופא שלך להמשך ייעוץ במסגרת המרפאה המטפלת. הרבה בריאות, יפית.

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה