בדיקות לבירור קצב חילוף החומרים בגוף

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

08/09/2016 | 17:39 | מאת: ערן

שלום בשנות הארבעים, בתקופה האחרונה אני עולה במשקל (כמובן גם לא מצליח לרדת) על אף שאני אוכל פחות, וכן עושה פעילות גופנית מספר פעמים בשבוע. איך ניתן לבדוק את המטבוליזם של הגוף, והאם הוא גורם להשמנה/חוסר ירידה במשקל? בדיקת TSH מספיקה? T-4 T-3 FRET-4 מה רלוונטי ספציפית לאפשרות של תת פעילות? (בין אם מדובר בבעיה בבלוטה ובין אם מדובר בבעיה ביותרת המוח) וחוץ מבלוטת התריס, מה עוד יכול להשפיע על האטה במטובליזם שניתן לבדוק? תודה רבה

הפחתת אכילה אינה תמיד הפתרון הכי טוב, יש להתאים את התזונה לדרישה הגופנית ולרמת הפעילות הגופנית, היות וכאשר הגוף מקבל פחות מדי מזון הוא מתייעל וכך נפגע חילוף החומרים. TSH זו בדיקה המיועדת לשלול תת פעילות של בלוטת התריס הקשורה לחילוף החומרים. כדי לדעת מה חילוף החומרים ניתן לעשות בדיקת RMR המתבצעת במרכזי ספורט ורפואה.

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה