סוכרתית לאחר מעקף קיבה

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

21/07/2016 | 09:41 | מאת: צופי

שלום רב, הנני סוכרתית סוג 1, עברתי מעקף לפני חמישה ימים.מבקשת לשאול שלוש שאלות: 1. הכאב שאני מרגישה בעקבות אכילה או שתיית מים מופיע דווקא בבטן התחתונה- האם הגיוני. 2. הכאבים הכלליים שאני חשה ברובם בצד שמאל של הגוף, עד כדי חוסר יכולת להתכופף או להתרומם ללא עזרה ממצב של שכיבה- עד מתי? מציינת שעברתי גם כריתת כיס מרה יחד עם המעקף (לא נמצא בצד שמאל, יודעת). 3. מה ניתן לאכול במצבים של "היפו" כדי להמנע מתסמונת ההצפה? אתמול בערב הגעתי למצב של היפו פעמיים- הצלחתי לצאת ממנו בעזרת מעט מעדן גמדים וכרבע כפית דבש אך אני מודאגת. תודה, צופי

שלום, כאבים ללא חום, או דופק מהיר יכול להיות שייך לכאב של הניתוח. הכאב יעבור עם הזמן. במידה וכאב לא חולף או יש חום ודופק מהיר צריך לפנות למנתח. ניתוחים בריאטרים משפרים או מרפים סוכרת מסוג 2 ולצערי לא מסוג 1. ההמלצה שלי להיות במעקב צמוד ע"י דיאטנית ורופא סוכרת.

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה