פענוח CT לאחר ניתוח שרוול

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

11/07/2016 | 16:54 | מאת: יוסי

שלום רב, עברתי ניתוח שרוול בהצלחה. 10 ימים לאחר הניתוח קיבלתי דלקת כיס מרה חריפה. טופלתי בבית חולים בצורה שמרנית (אנטיביוטיקה) עם המלצה לכריתת כיס מקרה בעוד חודש. במיון עשו לי CT בטן שאכן אישר כוליציסטיס. ביחס לשרוול נרשם בפענוח: קולקציה מדיאלית לטחול בקוטר 3.6*2.9 ס"מ, בעלת סמיכות נוזלית, עם בועית אוויר קטנה בסמוך. אשמח לקבל הסבר על הנ"ל. האם יש סיבה לדאגה ? המלצות ? בתודה מראש

שלום, הממצא בין הטחול לשרוול יכול להיות: 1- שטף דם מהניתוח, והוא יספג לאט לאט 2- שטף דם מזוהם, צריך טיפול אנטיביוטי 3- שטף דם מזוהם עם צמרמורת וחום, צריך אנטיביוטיקה וניקוז הממצא 4- דלף מהשרוול הבירור: 1- צילום בליעה עם שתית חומר ניגוד או CT עם שתית חומר ניגוד בזמן ה-CT 2-בדיקות דם כולל: CRP ספירת דם וכימיה

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה