בולמוס לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

31/01/2016 | 13:10 | מאת: אור

שלום רב כשנה וחצי אחרי מעקף קיבה הורדה של 60 ק''ג נמצא ב BMI 21 הגוף מתחיל לספוג ולעלות במשקל מה הסיבה האם הניתוח לא אפקטיבי יותר?? בנוסף יש לי בולמוסים בעיקר למתוק ופשוט לא מעניין לסבול מהדאמפינג אני אוכל מתוק ללא הכרה בלי יכולת לעצור. האם יש פתרון

אור שלום, לגבי העליה במשקל, זה לא נכון לומר שהניתוח לא אפקטיבי, אלא שצריך להתאים את התזונה לשלב של עצירת הירידה כדי ללמוד לשמור על המשקל. לשם כך מומלץ להיפגש עם דיאטנית בריאטרית שתעזור לך. לגבי הבולמוסים, אם אתה מרגיש תחושת חוסר שליטה וממשיך בהתנהגות למרות שהיא גורמת לך סבל פיזי, זה בהחלט משהו שדחוף לטפל בו ולא להתעלם ממנו. גם כאן, טיפול של דיאטנית מתחום הבריאטריה המבינה בהפרעות אכילה תוכל לעזור לך, יתכן וכדאי לשלב גם טיפול רגשי. במידה ותרצה אתה יכול לקבוע אצלי תור, או שתפנה לדיאטנית אחרת שאיזור מגוריך, אך חשוב מאוד שלא תזניח על מנת שהמצב לא ידרדר. בהצלחה.

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה