אפשרות למיני מעקף לאחר כשלון שרוול חשד לבקע סרעפתי

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

31/08/2015 | 14:41 | מאת: יעקב

שלום ד"ר, לפני 6 ורבע שנים עשיתי שרוול וירדתי מ ב.מ.י 39.4 ל 32. היום זה כבר עלה ל- 36 והסוכר למאה וחמישים ויותר. אני עוסק בספורט ומרגיש מצוין, אך אני מבין שכדאי לשקול עוד ניתוח. הכירורג שניתח אותי בעבר המליץ על מעקף קיבה. אני חושש מהשינוי הקיצוני באנטומיה ומאיבוד ויטמינים וכך גם נשירה ובעיות צפיפות עצם. אגב יש לי לעיתים רפלוקס בגללו אני מחכה שעתיים אחרי האוכל לשינה. מה האפשרות למעקף קטן ומה משמעותו? האם חששותיי ממעקף רגיל הם אכן מבוססים. מה היא התחושה של האוכל שלמעשה הולך ישר למעיים? איך מתעקל בשר למשל?? כאמור, החשש שלי הוא בעיקר מפני הסוכרת. לאחרונה עליתי ל-6.9% A1C ובצום מעל 150. מיד אחרי הניתוח (לפני 6 שנים ורבע) גודל השרוול היה כ- 110 סמ"ק. אני בגובה 180 ס"מ ובמשקל 116 ק"ג, בן 54. עכשיו עשיתי עכשיו שיקוף המאשר וושט-מעבר חופשי וגמישות תקינה, בחלק דיסטלי של הוושט הודגם אזור צר יחסית עם אי סדירות דופן, מנח הקיבה בסדר ואין בקע סרעפתי או רפלוקס לוושט. בתריסריון מעבר מיידי והכל בסדר. ביצעתי בעקבות זאת אנדוסקופיה ושם כן רואים חשד לבקע סרעפתי. מאחר ומשקלי איננו קיצוני, חשבתי שאולי מעקף קטן עם השקה אחת ייתן מענה. מה דעתך עליו? היה כירורג שאמר לי שעם חשב לבקע לא מבצעים מיני מעקף. אני מבולבל, מה עושים?

שלום אם ניתוח שרוול קיבה נכשל יש אופציה להפוך אותו למעקף קיבה. ולדעתי מעקף קיבה עם השקה אחת (מיני) יכול להתאים לך. נא לקבוע תור אצלי במרפאה במלב"י 037645444

03/09/2015 | 12:43 | מאת: יעקב

ברשותך ד"ר, מה היתרון שיש למיני מעקף עם השקה אחת עבורי?

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה