אבנים בכיס מרה

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

22/06/2015 | 09:56 | מאת: נדב

שלום, הבנתי שלאחר ניתוח שרוול סובלים מאבנים בכיס המרה בשכיחות די גבוהה. האם זהו המצב? האם לא כדאי תוך כדי הניתוח להסיר את כיס המרה ולהמנע מניתוח נוסף?

אבנים בכיס מרה יכולים להיווצר אחרי ירידה במשקל באופן דרסטי לאחר ניתוחים בריאטרים. לחלק מאנשים יופיעו כאבים ולחלק אין שום בעיה. אין החלטה גורפת או טיפול מניעתי לכריתת כיס המרה לכל חולה עובר ניתוח בריאטרי. התמותה והתחלואה מניתוח כריתת כיס מרה עולה על התמותה והתחלואה מהסיבוכים של אבני מרה. כורתים את הכיס רק לחולים הסובלים מסיבוך של אבני מרה כגון כאב עוויתי, דלקת וכדו'

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה