שאלה ליפית

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

16/03/2015 | 18:14 | מאת: נינה

היי יפית, עברתי לפני 5 וחצי חודשים מעקף קיבה. וקראתי שכמה חודשים אחרי ניתוח בריאטרי לא טוב לאכול כול שלוש שעות ושזה פונטציאל לעלות במישקל כי זה יותר קלוריות ממה שצריך ועוד. האם זה נכון? איך אני אמורה לאכול 5 וחצי חודשים אחרי? כרגע אני אוכלת כול שלוש שעות ולפעמים כול שעתיים ובנהם מנסה כמה שיותר מים. ועוד שאלה,ירדתי במישקל ואז עליתי כמה גרמים והייתי תקועה במישקל הזה 9 ימים,זה מצב תקין? אני ממש בחרדות שלא אגיע למישקל היעד :(. והאם תוכלי להגיד לי כמה ירדתי באחוזים? בניתוח הייתי 115 על 1.73 ועכשיו אני 84.3 השאלה עם אגיע ל70 בכלל שזה המישקל היעד שלי כמו שסקרן אמר.

נינה שלום, ניתן להמשיך לאכול כל 3 שעות, במידה והכמויות קטנות זה לא יגרום להשמנה. מספר הארוחות ביום תלוי בגודל הארוחה שלך, ודיאטנית בריאטרית תוכל לעזור לך לקבוע מה נכון עבורך בשלב זה. המשקל אינו יורד באופן רציף, ויכול להיות תקוע כמה ימים בתהליך הירידה. לכן לא מומלץ להישקל בתדירות גבוהה. ירדת 75% מעודף המשקל שלך. זוהי ירידה מצויינת ואף מהירה יחסית ל-5.5 חודשים לאחר הניתוח. לסיכום נשמע שאת מתנהלת נכון עם האוכל וירדת מצויין במשקל. המשיכי כך ובמידה ואת חשה חוסר בטחון לגבי המשך הירידה במשקל התייעצי עם דיאטנית. בהצלחה!

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה