בלון

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

10/02/2015 | 22:51 | מאת: מיטל

מה ההבדל בין ניתוח קיצור קיבה לבין שתילת בלון בפעולה גסטרו ללא ניתוח

ניתוח שרוול או מעקף קיבה הם ניתוחים בלתי הפיכים, בהם כורתים חלק מהקיבה או שעוקפים אותה לחלוטין, כך שיש הגבלה על כמות המזון שניתן להכניס לקיבה, ירידה בהורמון הרעב ובמעקף גם תת ספיגה של חלק מהמזון שנכנס. בלון קיבה היא פרוצדורה לא ניתוחית שמבוצעת בגסטרוסקופיה, בה מוכנס בלון שממלא את נפח הקיבה. יש להוציא את הבלון לאחר 6 חודשים. התאמת סוג ההתערבות לירידה במשקל צריכה להיעשות במסגרת ייעוץ מקצועי של רופא ודיאטנית בריאטרית. בהצלחה.

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה