2 שאלות לדוקטור סקרן

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

16/01/2019 | 21:44 | מאת: ד

שלום ד"ר סקרן, אני עברתי ניתוח מיני מעקף לפני כחמישה וחצי חודשים. משקל התחלתי 138 וכיום משקל 98 (גובה 1.80) מספר שאלות: 1. האם זה שהתחילה לי פיסורה יכולה להיות קשורה לניתוח מיני מעקף? האם זה שכיח שמנותחים מקבלים פיסורה גם כאשר היציאות יוצאת לא רכות ולא כעצירות? או שהתופעה איננה קשורה לניתוח, האם הניתוח מגדיל את השכיחות לתופעה? 2. בנוגע לכמות חלבון מינמלית ליום, האם לאחר שאני מגיע למשקל המטרה שלי (סביבות 90-85 קילו) האם עדיין אני צריך לאכול כמויות גדולות של חלבון? אם כן מה היא הכמות המינימלית? האם במשך כל החיים צריך לאכול כמויות כל כך גדולות של חלבון? תודה על זמנך

שלום רב, פיסורה יכולה להיות סיבוך בעבות עצירו או שלשולים. צריך לפנות לכירורג פרוקטולוג לבדיקהף יעוץ וטיפול. בקשר לשאלה השניה: יש להמשיך עם כלכלה עשירת חלבון ודלת פחמימות. יש להיות במעקב דיאטנית ומנתח

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה