איזה פעילות ואיזה דיאטה צריך לעשות אחרי ניתוח?

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

18/07/2017 | 11:16 | מאת: מני

שלום ד"ר ,אני עם bmi 37 ומחלות נלוות סכרת דום נשימה, חשבתי לעשות ניתוח אבל השאלה שלי היא שהיום כדי לרזות אני צריך לשמור על דיאטה מוקפדת מאוד ולעשות פעילות ספורטיבית בצורה אגריסיבית כמו לרוץ כמעט כל יום 5 ק"מ או לעלות כל יום 7 פעמים מדרגות לקומה חמישית , השאלה היא אם גם לאחר ניתוח שרוול אני צריך כל החיים לשמור על דיאטה מוקפדת ולעשות פעילות ספורט אגריסיבית? או דיאטה פחות מוקפדת ופעילות ספורט רגועה יותר ?

לאחר הניתוח צריך להקפיד על אכילה מסודרת ובחירה נכונה של סוג האוכל, אך הניתוח מהווה יתרון על דיאטה רגילה כיוון שיש מגבלה על כמות המון שניתן לאכול, וההנחיות ההתנהגותיות שלאחר הניתוח מסייעות בהפיכת השינויים להרגלים כך שקל יותר לשמר את הירידה לעומת לאחר דיאטה רגילה. מומלץ לקבוע פגישה עם דיאטנית בריאטרית על מנת לבצע הכנה ולקבל הסבר רחב יותר על ההשלכות התזונתיות של הניתוח. בהצלחה, יפית.

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה